Pokerdom-screenshot
RSS opslaan

Pokerdom

Texas hold'em

Ten eerste zijn er 5 belangrijkste 'rondes' in een game van Texas Hold'em:
• De pre-flop
• De flop
• De draai
• De rivier
• De krachtmeting

Er zijn ook 5-beslissingen die je kunt nemen tijdens een handvorming in Texas Hold'em:
• Weddenschap - Plaats een eerste hoeveelheid fiches op de tafel of geld in de pot.
• Oproep - Om de weddenschap van de voorgaande speler te evenaren.
• Verhogen - Om een ​​verhoogd aantal fiches in te zetten in vergelijking met de voorgaande speler.
• Muck (of Fold) - Om de hand te verlaten en uw kaarten open te leggen voor de dealer.
• Vinkje - om te kiezen om op dit moment geen beslissing te nemen. Mogelijk bent u later in de ronde verplicht om een ​​beslissing te nemen.

Dealer-knop en jaloezieën

Het spel begint met een enkele kaart die aan elke speler wordt gedeeld. De speler met de hoogste kaart wordt aangeduid als de Dealer-knop. Elke volgende hand begint met een speler die de dealerbutton ontvangt, die met de klok mee rond de tafel wordt gespeeld na elk spel. De kaarten worden met de klok mee gedeeld, te beginnen met de persoon die de dealer aan de linkerkant volgt. In een online omgeving zijn tabellen constant actief, dus de positie van de Dealer-knop is meestal al vastgesteld wanneer u zich bij de tafel voegt. De Dealer-knop vertegenwoordigt de theoretische positie van The Dealer. In een live omgeving kan deze persoon de kaarten daadwerkelijk delen, maar bij de meeste casino's, en zeker online, deelt The House (de locatie) de kaarten.


Voorafgaand aan The Flop zijn er twee blinde inzetten gemaakt om een ​​eerste pot te maken. De blinde inzetten worden gedaan door twee spelers die links van de dealer zitten. De speler die naast de Button zit, plaatst (inzet) het bedrag van de Small Blind. Dit is ingesteld als de helft van de ondergrens. In ons 20 / 40-voorbeeld zou dit 10 USD zijn. De speler links van hem plaatst de Big Blind. Dit is ingesteld op het bedrag dat gelijk is aan de onderlimiet (20 USD in ons voorbeeld). Deze gedwongen weddenschappen zorgen ervoor dat er een pot is waar mensen voor kunnen strijden. Ze worden om voor de hand liggende redenen Small en Big genoemd - vanwege hun relatieve grootte. Ze worden blinds genoemd omdat de spelers deze inzetten doen voordat ze kaarten ontvangen en daarom blind zijn voor hun hand. Dit lijkt misschien een beetje oneerlijk tegenover deze spelers, maar denk eraan, de Dealer-knop zal de volgende keer rondgaan en twee nieuwe spelers zullen de small en big blinds zijn. Dit zorgt ervoor dat iedereen de Dealer, de Small Blind en de Big Blind wordt.

Blinde boetes

In het geval, om welke reden dan ook, je mist je bij het plaatsen van ofwel de kleine of de grote blind - zonder de tafel te verlaten - (een dergelijke actie genaamd "Zitten"), er is een boete die moet worden gemaakt zodra je terugkeert naar de tafel:
Voor het missen van de Small Blind - Je moet een boete betalen gelijk aan de Big Blind. Dit is een extra bedrag voor de persoon die van nature de grote blind is op dit punt.
Voor het missen van de grote blind - of, de kleine en de grote blind - moet je een boete betalen gelijk aan de grote blind en een andere gelijk aan de kleine blind. Dit kleinere bedrag gaat rechtstreeks naar The Pot (de fiches / het geld dat wordt gegokt) en telt niet mee voor de inzetten van de speler voor het spel. Dit wordt een dode weddenschap genoemd.

Pre-Flop

Elke speler krijgt twee gesloten kaarten (ook wel hole cards, pocket cards genoemd). De persoon links van de Big Blind-positie is de eerste die handelt. In deze ronde heeft hij drie opties. Hij kan bellen, raisen of mucken. Als hij muckt, zoals eerder vermeld, gooit hij zijn hand weg, en de actie gaat over naar de volgende speler aan de linkerkant. Als hij belt, komt hij overeen met de waarde van de gedwongen inzet met de big blind (20 USD in ons 20 / 40-voorbeeld). Als hij ervoor kiest om te verhogen in een Fixed Limit-spel, kan hij alleen verhogen met nog een 20 USD, naar 40 USD.

In een Fixed Limit-game zijn er maximaal 1-begininzetten en drie raises in een enkele ronde. Alle drie soorten verhogingen hebben specifieke namen:
• Verhogen
• Re-raise
• Cap

In ons 20 / 40-voorbeeld tijdens The Flop zou de eerste weddenschap 20 USD zijn, de verhoging zou een verdere 20 USD zijn - wat betekent dat de speler 40 USD heeft ingezet, de re-raise zou zijn naar 60 USD en de dop een andere 20 zou zijn USD, wat neerkomt op 80 USD. Nadat de dop is gemaakt, mogen tijdens deze ronde niet meer verhogingen worden toegestaan. Onthoud dat weddenschappen en verhogingen op de bocht en rivier worden gemaakt op de hogere limiet (we zullen dit later zien). Uiteindelijk ziet het gevolg van de toegestane raises er als volgt uit: wedden, raisen, re-raisen, cap.

Laten we nu teruggaan naar de game. De actie gaat met de klok mee rond de tafel, waarbij elke speler een beslissing moet nemen om te callen, raisen of dumpen naar eigen goeddunken, totdat deze de speler bereikt in de Small Blind-positie. Laten we stellen dat iedereen heeft gebeld. In ons voorbeeld 20 / 40 zou dit betekenen dat ze allemaal 20 USD in de pot hebben vastgelegd. Dus nu is het de beurt aan de Small Blind om te handelen. Onthoud dat deze persoon aan het begin van de ronde al een bedrag heeft ingezet gelijk aan de helft van de onderlimiet (10 USD in ons voorbeeld). Daarom, als deze speler besluit te callen, hoeft hij alleen 10 USD in de pot toe te voegen (20 USD in zijn totaal). Natuurlijk kan hij ook tot 40 USD of Muck verhogen.

Dus hier is wanneer de actie naar de grote blind gaat. Deze speler heeft 20 USD al in de pot geplaatst. Theoretisch gezien kan de Pre-Flop als beëindigd worden beschouwd, omdat iedereen hetzelfde bedrag heeft gepresteerd, maar omdat de Big Blind de enige positie is die nog geen beslissing op basis van zijn kaarten heeft genomen, mag hij dit in deze specifiek moment. Hij kan verhogen (naar 40 USD), controleren of muck. Meestal kan een speler niet controleren terwijl er geld op tafel ligt, maar in dit specifieke geval kan de speler op de Big Blind-positie het daadwerkelijk controleren.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, in de meeste gevallen als je nog steeds een optie hebt, vooral aan het begin van het spel en in de eerste paar rondes, je beter zou moeten controleren in plaats van je hand te meppen. Dit geeft je meer kansen omdat je nog steeds in het spel zit en je kunt altijd kaarten ontvangen die je hand verbeteren. In het geval dat de speler op de positie van de Big Blind beslist om een ​​raise te maken, gaat het spel van oudsher met de klok mee verder totdat alle spelers hun kaarten hebben geroepen of gemaaid. Aan het einde van alle reguliere rondes gaat het spel door totdat alle spelers hetzelfde bedrag in de pot hebben gestopt, of hun kaarten hebben gemaaid. In het huidige voorbeeld laten we onze Big Blind-speler controleren.

Op dat moment wordt de ronde van Pre-Flop als voorbij beschouwd en worden alle fiches verzameld en in het midden van de tafel geplaatst.

De flop

De dealer deelt drie open kaarten op tafel. Deze kaarten worden traditioneel de Community Cards of de Board Cards genoemd en, zoals de naam al aangeeft, deze kaarten worden gedeeld door alle spelers aan de tafel om hun pokerhanden te voltooien. Wanneer de gemeenschappelijke kaarten worden gedeeld, is de speler die links van de knop Dealer staat de eerste persoon die een beslissing moet nemen. Meestal is dit de persoon in de stand Small Blind, maar in het geval dat de laatste heeft gemaaid, is de volgende speler de eerste die de actie start. Deze speler kan controleren of gokken. De actie gaat dan door totdat elke speler de kans heeft gehad om te checken, te callen (als er een gok of raise is geweest), te verhogen of te dumpen. Zodra er een weddenschap of verhoging is, moet elke speler overeenkomen met de gemaakte weddenschap, re-raise of muck voor de actie om door te gaan. Het is gebruikelijk dat alle spelers tijdens een ronde controleren. In dit geval zou er geen geld in de pot worden bijgeschreven en zou de ronde voorbij zijn.

Het einde van de ronde komt wanneer alle spelers hebben gebeld (of gemaaid) en een gelijk aantal hebben ingezet.

De draai

De dealer plaatst een vierde openliggende gemeenschappelijke kaart op de tafel. Nogmaals, de spelers, te beginnen met de speler links van de Dealer, kunnen op overeenkomstige manier checken, gokken of mikken. Hoe dan ook, in deze ronde (en de volgende) moeten alle spelers inzetten en verhogen volgens de hogere limiet van de tafel. Naar ons voorbeeld is het maximale bedrag van de inzet en verhoging in deze ronde 40 USD. De actie gaat door, zoals eerder, waarbij alle spelers uiteindelijk hetzelfde bedrag inzetten of hun hand meppen. Nogmaals, alle fiches die in deze ronde worden ingezet, worden samengevoegd in het midden van de tafel.

De Rivier

De dealer deelt nu de 5th open kaart en dit is de laatste gemeenschappelijke kaart op de tafel. Elke speler heeft nu in totaal zeven kaarten: zijn kaarten met twee gaten en vijf gemeenschappelijke kaarten op de tafel). Deze kaarten dienen om de beste combinatie van vijf kaarten te maken. Nogmaals, de speler links van de dealer is de eerste die handelt en de actie gaat verder op dezelfde manier als hiervoor.

Belangrijke opmerking: in deze of een andere ronde, als een speler inzet of verhoogt en alle andere spelers hun kaarten meppen - is de hand voorbij en wint de speler die de laatste weddenschap heeft geplaatst of verhoogt voordat iedereen de hand wint automatisch. Naast het punt is de winnaar niet verplicht om zijn hand te tonen, hoewel hij al het geld dat tot dan toe is ingezameld, verzamelt.

De Showdown

In het geval dat het spel nog steeds aan de gang is en alle of een deel van de spelers nog steeds in de pot zitten, na de river, moeten de overgebleven spelers hun kaarten vergelijken om de winnaar te bepalen in de laatste ronde die de showdown wordt genoemd. Traditioneel wint de speler met de hoogste hand de hand en grijpt de pot. Als twee of meer spelers identieke handen hebben, dan wordt de pot verdeeld tussen hen en eventuele resterende ongepaarde chip (s) die naar de speler links van Dealer gaan.

Als u een professionele versie van Texas Hold'em speelt en u zich aan alle bijzonderheden van deze game wilt houden, onthoud dan de volgende structuur die laat zien hoe spelers hun kaarten moeten weergeven. De eerste die zijn kaarten laat zien, is de laatste persoon die agressieve actie onderneemt bij het gokken of raisen bij The River. Bijvoorbeeld, als de speler in de positie Small Blind controleert, zet de positie Big Blind 40 USD in en iedereen callt. In een dergelijke situatie zou de speler op de Big Blind-positie eerst zijn kaarten laten zien. Als een ander echter heeft verhoogd (en iedereen heeft gebeld of gemept), dan zou die persoon de eerste zijn kaarten laten zien. Als de speler links van hem die hand kan verslaan, zou hij degene zijn die zijn kaarten laat zien. Hebben ze echter een inferieure hand, dan zijn ze niet verplicht om hun verloren hand te laten zien en kunnen ze gewoon meppen. Zodra alle spelers hun handen hebben weergegeven (of gemaaid), wint de speler met de hoogste zichtbare hand de pot.

Wat gebeurt er nu?

Na de Showdown worden alle kaarten teruggestuurd naar de dealer, de winnende speler verzamelt zijn fiches en de Dealer-knop wordt met de klok mee naar de volgende speler verplaatst. Deze actie, zoals eerder vermeld, zorgt ervoor dat de deler, smallblind en big blind geroteerd worden, zodat alle spelers aan de tafel op alle posities spelen.

pot Limit

Pot limit games zijn precies dat. Spelers kunnen overal inzetten tussen de huidige limiet van de tafel (de onderlimiet tijdens de preflop en de flop en de hogere limiet tijdens de bocht en de river), en het maximale bedrag in de pot en op de tafel.

Bijvoorbeeld: we doen mee aan een 20 / 40-spel tijdens de flop. Er staat 200 USD in de pot en de speler in de Small Blind-positie heeft een 20 USD-weddenschap afgesloten. De volgende speler moet 20 USD inzetten om te callen. De totale pot 240 USD (200 (Pot) + 20 (1st Player's Bet) + 20 (uw oproep)). In dit geval kunt u tot 240 USD verhogen.

U verhoogt bijvoorbeeld met 160 USD. Nu staat 400USD in de pot. De volgende speler moet op zijn minst uw 180 USD-weddenschap bellen. Dit zou betekenen dat er nu 580 USD op de tafel staat (200 (Pot) + 20 (1st Speler's Inzet) + 180 (Je Inzet en Opstijgen) + 180 (Volgende Speler's Oproep). Hij kan iets raisen tussen de tabellimiet (Lager of hoger, in ons voorbeeld 20 USD of 40 USD) en 580 USD.

Zoals je ziet, neemt de potmaat exponentieel toe en daarom kan dit type poker soms als dichter bij een No Limit-spel worden beschouwd dan een Fixed Limit-spel.

No Limit

Heel eenvoudig, zoals de naam al aangeeft, kunnen spelers in een No Limit-game alles inzetten tussen de limiet van de ronde en hun totale hoeveelheid chips. Het inzetten van al je fiches, in elk pokerspel heet 'All In'. Dit zou kunnen zijn omdat je ervoor kiest om te verhogen met het volledige bedrag van je fiches, of omdat je simpelweg geen chips meer hebt tijdens die bepaalde hand.
Opmerking: het opnieuw gebruiken van fiches TIJDENS een pokerhand is ten strengste verboden.
Als een speler tijdens een hand geen chips heeft, maar andere spelers blijven inzetten, dan wordt de pot gedeeld op het moment dat de speler al zijn fiches inzet. Alle daaropvolgende weddenschappen die door de andere spelers worden gemaakt, worden bewaard in een afzonderlijke "Bijpot". Tijdens de Showdown concurreert de originele speler alleen om de Main Pot, waaraan hij heeft bijgedragen. Alle andere spelers strijden om BEIDE potten. In een op het land gebaseerde omgeving wordt eerst de winnaar van de side-pot bepaald.

Soms zie je verschillende zijpotten. Nogmaals, dezelfde regels worden hier toegepast. Nogmaals, spelers strijden alleen om de pot (ten) waaraan ze hebben bijgedragen.

Omaha

Omaha is een Texas Hold'em-variant die bijna identiek wordt gespeeld met de enige uitzondering: de speler krijgt 4-kaarten gedeeld gedeeld in plaats van twee, zoals in Texas Hold'em.

Vergeet niet dat het erg belangrijk is om dit feit in gedachten te houden, want in het geval dat u dat niet doet, zult u waarschijnlijk problemen ondervinden met de volumedefinitie van de kaarten. Bekijk dit levendige voorbeeld:
Je hole-kaarten zijn: 5h - 10s - Js - As.
De gemeenschappelijke kaarten zijn: 3d - 4d - 6c - 7c - Kh.

Je zult misschien verrast worden, maar hier maak je de Flush met Aas niet hoog en ook niet de Straight met 3-4-5-6-7. In dit specifieke geval is de hand met Aas hoog de enige combinatie die het beste kan gebeuren.

En hier is het beste antwoord voor uw waarom het volgende: In Omaha Hold'em wordt uw combinatie gemaakt van slechts twee van uw hole cards en drie van 5 op tafel.

OMAHA HI-LO

Om een ​​winnende combinatie te maken in Omaha High Lo moet je een pokercombinatie maken die bestaat uit 5-kaarten waarvan de hoogste kaart niet hoger mag zijn dan 8. Om een ​​lo-handcombinatie te maken, kan een aas als de kleinste kaart worden gebruikt (de aas kan zowel de hoogste als de laagste kaart zijn om u te helpen de overeenkomstige combinaties te maken), recht en flush worden hier niet als lo-combinaties geteld.

Volgens het bovenstaande is het vrij gemakkelijk te raden dat de beste hand in Omaha High Lo bestaat uit 5-4-3-2-Ace. En nogmaals, houd dat in gedachten, de Straight en Flush tellen hier niet mee. Of zelfs als al uw 5-kaarten dezelfde reeks dragen (alle harten bijvoorbeeld) en als de flush niet wordt meegeteld, ja, dan is dit de ideale combinatie voor Omaha High Lo. En je moet ook onthouden dat elk paar hier als hoog zal tellen. Dus in dat geval maakt 2-2-4-5-A geen "lo" -combinatie.

Wanneer geen van de spelers een lo-hand wist te creëren, wint een speler met de hoogste hand. Integendeel, wanneer er twee spelers zijn, zal een met de hoogste hand en de andere met de kleinste de bank splitsen. In zeldzame gevallen zal de speler met beide mogelijke combinaties in één hand zowel High- als Lo-delen van de bank innemen. In de loop van dit spel wordt van een speler verwacht dat hij eerst de hoge hand maakt en pas dan (wanneer het mogelijk is) een lo-hand maakt. En dezelfde regel handelt voor de krachtmeting: de hoogste handwinnaar wordt de eerste bepaald.

Hoe te spelen in Omaha High Lo?

Zoals al eerder is gezegd, wordt het spel bijna op dezelfde manier gespeeld als Texas Hold'em met de enige twee verschillen: de spelers krijgen 4-gatkaarten in plaats van twee als in Texas Hold'em en het tweede verschil is dat het hele spel pot is verdeeld in twee delen - een voor hoge handen en de andere voor de Lo-één. Elke speler zou een 5-kaartcombinatie moeten maken voor de High hand en de Lo combinatie voor de Lo one. Alle winsten worden overeenkomstig verdeeld. In het geval dat geen van de spelers een lo-handcombinatie heeft weten te maken - komt de hele pot voor de speler met de hoogste hand. In het geval dat een enkele speler zowel de hoge als de lo handen wint, neemt hij de hele pot.

Omaha High Lo-strategieën

Als alternatief voor de Texas Hold'em krijgt elke speler 4-kaarten. Je moet ook onthouden dat deze game nogal onrendabel zal zijn voor spelers die nog geen basisstrategie hebben gedefinieerd. Dit is vooral cruciaal als minder spelers folden in de eerste rondes van het spel. Je zult de reden begrijpen waarom in het proces.

Omaha High Lo-strategie - Onthoud 2 + 3

Om uw potentiële combinatie correct te evalueren, moet u altijd in gedachten houden dat slechts twee van uw vier kaarten nodig zijn om een ​​combinatie te vormen met slechts drie van de 5-kaarten op tafel. Deze regel is heel belangrijk om te onthouden om de mogelijke sterke hand te herkennen. Aan de andere kant, in het geval dat je er geen speciale aandacht aan schenkt, kan je hand in de loop van het spel hoger lijken dan je verwachtte. Om de sterkste Lo-hand combinatie te vormen, is het ten zeerste aanbevolen om deze 2 basis te begrijpen en onthouden reglement:
1. Vermijd elke paar kaarten in uw combinatie
2. De hoogste enkele kaartwaarde in uw hand mag 8 niet overschrijden

Omaha High Lo Strategienoten Lo

Laten we eerst de definitie van de "Nuts lo" geven. Om een ​​Noten te hebben, betekent hand de sterkst mogelijke combinatie. De newbie-spelers zullen het misschien niet meteen voor het eerst definiëren, hoewel het vrij eenvoudig is en wat belangrijker is, het is vrij essentieel om te weten om te winnen in Omaha High Lo. Hier is een kleine tip om te onthouden voor uw gemak: «Nuts Lo» is «2 + 3». Het betekent dat in het geval twee van je vier kaarten in je hole kaarten deuce (2) en Aas zijn - je een Nuts Lo-combinatie vasthoudt.

Maar houd ook de communitykaarten (bordkaarten, kaarten op de tafel) in de gaten, want drie kaarten bestaande uit 8 en loer en kaarten zonder paar worden aan je deuce en aas toegevoegd en vormen de kleinst mogelijke combinatie in je hand. Een andere gunstige uitval voor u wordt gecreëerd door Deuce en 3 en Ace op tafel. Zoals in een verloop van het spel zullen er nog twee gemeenschappelijke kaarten toegevoegd worden, zoals 8 of lo en een paar lo-kaarten zonder paar - je zult zeker de noten hebben. In dit geval raden we je ten zeerste aan om de weddenschappen te verhogen, want in deze situatie heb je nogal hoge kansen om ten minste de Lo-handpot te winnen.

Omaha High Lo Strategienoten Flush

Zoals je waarschijnlijk al hebt geraden, is de best mogelijke combinatie van Nuts Flush een Flush. Alle spelers moeten weten hoe ze Nuts Flush kunnen onderscheiden, ten minste om dichter bij de pot te komen. Bekijk dit voorbeeld:

Je hole cards: 2c - Ac
De gemeenschappelijke kaarten: Dc - 9c - 7c.

Omdat de meeste tegenstanders de Flush-harten hebben, mag je kalm blijven, omdat je weet dat je de hoogst mogelijke flush-nuts flush hebt. Het herkennen van dit soort combinatie kan je situatie in het spel aanzienlijk verbeteren en je helpen het volume van je verdere weddenschappen te bepalen.

Omaha High Lo-strategie Uw kansen versus de kansen van uw tegenstander

Idealiter zou je moeten weten hoe je de best mogelijke combinatie van je tegenstander moet bepalen en of er drie kaarten van dezelfde soort op de tafel liggen. Je moet je realiseren dat in zo'n situatie ten minste één van je tegenstanders in theorie een Flush mag hebben. Als je in dit geval 100% zeker weet dat je hand niet sterk genoeg is om een ​​Flush te verslaan, moet je folden. Aan de andere kant, in het geval dat de gemeenschappelijke kaarten op de tafel een rechte Straight vormen als 3-4-6-8-9, zal het veel beter worden in het geval dat u op zijn minst Straight of een hand hebt die sterk genoeg is om te verslaan, op integendeel - u kunt beter folden.

In het genoemde voorbeeld 3-4-6-8-9 zijn er op zijn minst 5 manieren om een ​​Straight te vormen met twee van je hole cards en 3 community cards uit 5 op de tafel:
• 2-3-4-5-6
• 3-4-5-6-7
• 4-5-6-7-8
• 5-6-7-8-9
• 6-7-8-9-10
Natuurlijk kunnen deze voorbeelden ergens tussen sciencefiction en feiten lijken, hoewel ze duidelijk de noodzaak van de aandacht van de speler voor de mogelijke kaarten van de tegenstanders aantonen.

Omaha High Lo High Hands-strategie

Omdat deze game veel winnende combinaties bevat, moet je ervoor zorgen dat het aantal het aantal mogelijke combinaties in Texas Hold'em serieus zal overschrijden. Zorg er dus voor dat je begrijpt dat Three of a Kind of een paar veruit niet die combinaties zijn die vaak winnen in Omaha.

Veelgemaakte fouten in Omaha

Een van de fouten van de meest gebruikelijke eerste spelers is dat ze de waarde van de starthand hebben vastgesteld nadat ze hun hole cards hebben ontvangen. Dat gebeurt omdat de meesten van hen de pokerwereld hebben ontdekt tijdens het spelen in Texas Hold'em en daardoor overschatten ze hun hoge kaarten tijdens het spelen in Omaha poker.

Een paar Aces zou bijvoorbeeld een vrij sterke combinatie voor de PF (preflop) hebben geleken, terwijl het vaak de niet-winnende lijkt wanneer de flop de derde aas niet laat zien.

De fout van een andere levendige nieuwe speler is een onbeheersbare verhoging in het geval van een hoog paar direct na de deal. Zulke evidente raises worden meestal gemakkelijk voorspeld door de ervaren spelers die parallellen trekken tussen inzetten en raises in afwachting van de sterke kaart in de flop.

Een andere voor de hand liggende fout is de niet-bekwame en vanzelfsprekende pogingen om te bluffen. Bovendien is dit een van die fouten die een pure ramp kunnen worden wanneer de meeste spelers deze bluf zullen onthullen door de analogie te trekken tussen de vorige inzetten en verhoogt en dus zal de bluff gewoon onredelijk blijven. Dus hier is de kleine tip voor de nieuwe Omaha-pokerspelers: houd je eerlijke naam en probeer te voorkomen dat je bluft, totdat je je veilig genoeg voelt voor je gedefinieerde strategie.

Bij het overschakelen van Texas Hold'em naar Omaha, zullen sommige nieuwe spelers duidelijk de parallel zien tussen het gebruikelijke volume van de traditionele Hold'em en Omaha High-Lo pot die de neiging hebben ruim boven te zijn.

Terwijl de meeste spelers net na de flop folden tijdens het spelen in Texas Hold'em, zullen Omaha-spelers met 4-kaarten in handen en een groot aantal kansen hun kaarten na de eerste deal waarschijnlijk niet folden.

Een andere veelgemaakte fout voor de nieuwe spelers is niet om hun kaarten met Nuts (de hoogst mogelijke hand op dit moment) na de flop te folden. Je hebt bijvoorbeeld Nuts gekregen na de flop, laten we zeggen dat het hoog was Straight met aas. Dus wat gebeurt er daarna? De spelers zullen raisen totdat je aan de beurt bent om een ​​beslissing te nemen. En wanneer de spelers duidelijk zijn om een ​​gok te wagen in plaats van te wachten op een Flush, is je beste beslissing om je kaarten te vouwen en je betere moment te kiezen.

Wat is een potlimiet?

Pot limit is een soort van Omaha poker, dat ook bekend staat als PL. Dit betekent dat elke inzet of verhoging in een reeks van dit soort spel overeenkomt met het bedrag in de pot. Met andere woorden, het potvolume zal als een limiet werken tijdens de inzetronde. De maximale inzet in de eerste gokronde moet gelijk zijn aan de som van de kleine en de grote blinds. In het 10 \ 20-spel met inzetlimiet mag de eerste gok bijvoorbeeld niet hoger zijn dan de som van de grote en de kleine blinds, in termen van het huidige voorbeeld mag de weddenschap 30 niet overschrijden. De volgende speler kan dus de weddenschap in de hoeveelheid 30 matchen of deze verhogen tot 60.

OFC Pineapple

Pineapple Open Face Chinese Poker - een soort Chinees poker waarbij spelers vanaf de tweede beurt drie kaarten met de voorzijde naar beneden ontvangen, waarvan er één moet worden gevouwen. Tegenstanders zien uiteindelijk maar twee kaarten, de derde blijft voor hen onbekend.

Het spel wordt gespeeld met een standaarddeck van 52-kaarten (van 2 tot Aas, geen jokers). De kleuren zijn gelijk. Het maximale aantal spelers in Pineapple - 3.

Het spel speelt zich dus af in 5-beurten: 5 + 2 + 2 + 2 + 2

In het geval van fantasie ontvangt de speler 14-kaarten, waarvan 13 moet worden gebruikt en 1 moet worden weggegooid.

Het doel van de spellen is om de sterkste combinatie te krijgen om tegenstanders te verslaan en meer punten te verzamelen. De speler met de meeste punten aan het einde van de ronde wint.

Draai de hand

Het spel wordt gespeeld met 52-kaarten. Er zijn geen gemeenschappelijke kaarten of gokrondes.

Handelen in hand.

Kaarten worden afwisselend in 5-straten gedeeld.

- 1st street - 5-kaarten worden gedeeld.
De speler moet alle 5-kaarten in de vakken plaatsen

- 2nd street - 3-kaarten worden gedeeld.
Beginnend met de 2nd Street Player moet 2-kaarten in de vakken plaatsen en de 1-kaart verwijderen.

- 3rd street - 3-kaarten worden gedeeld.

- 4th street - 3-kaarten worden gedeeld.

- 5th street - 3-kaarten worden gedeeld.

Dozen

De speler moet alle kaarten in drie vakken indelen:

- Voorkant - bovenste kast met 3-kaarten (de zwakste)
Mogelijke combinaties: three of a kind, one pair, high card en etc. want voor sterkere combinaties moeten tenminste 4-kaarten worden gebruikt.

- Middelste vak met 5-kaarten (gemiddeld)

- Achterkant - de onderste doos met 5-kaarten (de sterkste)

Regel van de vakken: de voorste doos kan het middelste vak niet verslaan, het middelste vak kan het vak niet verslaan. Combinaties moeten worden gesorteerd op rangorde van onder in stijgende volgorde. Gelijke combinaties zijn toegestaan. Als deze regel niet wordt gerespecteerd, wordt de hand beschouwd als vervuild en krijgt de speler geen punten.

Bevestiging van het spelbegin

Als er aan de tafel minstens 2-spelers zitten, moet elke speler bevestigen dat hij klaar is voor het starten van de game. Het spel zal niet starten totdat alle spelers het bevestigen. Om te bevestigen, moeten spelers spelen selecteren in een pop-upvenster.

Spelproces.

Na het begin van de hand in de eerste straat krijgt de speler, die zich aan de linkerkant van de dealer bevindt, 5-kaarten gedeeld. Alle spelers kunnen deze kaarten zien.

Speler moet alle 5-kaarten in drie vakken plaatsen. De spellen worden volledig open gespeeld. Spelers hebben geen geheime kaarten. Alle kaarten zijn in dozen verdeeld, waarvan de inhoud voor alle deelnemers beschikbaar is. Spelers lay-out kaarten één voor één. Het proces van het leggen op de eerste straat is zichtbaar voor alle spelers.

Einde van de verplaatsing bij 1st Straat

Zodra de speler alle kaarten heeft uitgestald, is de knop "Gereed" voor hem beschikbaar. Tot het einde van de beurt mag de speler een van zijn kaarten verschuiven.

Na het einde van de zet krijgt de volgende speler 5-kaarten gedeeld, enzovoort, totdat de eerste straat niet is voltooid.

Einde van beweging op de resterende straten.

Beginnend bij de tweede straat en tot alle spelers 13-kaarten hebben neergelegd, ontvangen spelers drie kaarten met de kaarten naar beneden en leggen ze er twee uit aan de dozen. De ruimingkaart wordt verwijderd door op de knop "negeren" te drukken. Door de derde kaart weg te gooien, worden twee andere geopend. De speler mag de kaarten die op vorige straten zijn neergelegd niet verplaatsen.

Tijd aan beurt.

Elke speler heeft dezelfde hoeveelheid tijd om kaarten te leggen in elke straat - 2 minuten. Beginnend met de eerste straat is er een aftelling. Op de tweede straatspeler heeft minder tijd dan op de eerste en etc. Als een speler te laat is, heeft hij een extra tijdbank - 3 minuten. Als de speler de hele tijd gebruikt, maar nog over de resterende kaarten beschikt, worden deze automatisch geplaatst.

Als de speler te laat is, wordt zijn kaart automatisch opgemaakt:

- Kaarten worden geplaatst in de volgorde waarin ze zijn ontvangen, eerst op de onderste regel, daarna op midden en bovenaan.

- Beginnend bij de tweede straat worden eerst twee ontvangen kaarten neergelegd en de derde wordt weggegooid.

Als een speler een verbinding met de server verbreekt, wordt ook "Time Bank" gelanceerd - 3 minuten. Als het aan het einde van alle "Time Bank" -spelers niet gelukt is om verbinding te maken met de server, wordt zijn huidige beurten automatisch gedeeld en geteld, wordt de speler verplaatst naar "Sit-out" en zal het spel niet verder gaan, behalve die gevallen waarbij de tegenstander het recht heeft om "Fantasie" te behandelen. Volgens de regels van Chinese Poker is "Fantasy" een voortzetting van de actieve hand, daarom zal het worden gespeeld en pas nadat de speler is verplaatst naar "Sit-out". Tijdbank wordt opnieuw gestart nadat de speler naar een andere tafel is gegaan.

Scoren en bonussen.

Aan het einde van de hand worden scores samengevat. Punten worden toegekend bij een paarsgewijze vergelijking van de hand van elke speler. In elk paar worden respectievelijke combinaties vergeleken: hoogste met hoogste, gemiddelde met gemiddelde en laagste met laagste.

In het geval van gelijkspel op een van de handen (bijvoorbeeld beide spelers hebben dezelfde flash op de onderste regel) krijgt geen van de spelers punten voor deze hand.

Scoringsregels.

Er zijn twee scoremethoden:

- Methode 2-4
Speler krijgt 1-punt voor elke gewonnen hand.
Bovendien krijgt de speler 1-punten als hij 2 wint uit drie handen of uit drie handen.
In het geval van gelijkspel ontvangt geen van de spelers de punten. Maar als speler wint met twee andere handen, krijgt hij drie punten - één voor elke gewonnen en hand en één extra.

- Methode 1-6
Speler krijgt 1-punt voor elke gewonnen hand.
Bovendien krijgt de speler 3-punten als hij alle drie de handen wint.

Vals
als aan het einde van de hand speler een combinatie heeft gemaakt met falen in de volgorde van hun sterkte, dan wordt de hand beschouwd als vervuild. In dit geval worden al zijn combinaties als beschouwd verloren aan anderen en hij ontvangt geen punten, maar betaalt een boete aan 6-punten en bonuspunten aan elk van de spelers.

Als twee of meer spelers "fout" hebben, ontvangen hun handen 0 wijst in de vergelijkingsfase.

royalties

Naast de punten voor een overwinning, worden spelers beloond met royalty's voor de combinaties, ongeacht de resultaten van de distributie.

Overtredingen krijgen geen royalty's.

Andere Games

7-kaart Stud

7-Card Stud wordt beschouwd als een van die klassieke soorten poker, maar voor het geval je zeker weet dat traditionele Texas Hold'em geen uitdaging meer voor je is, moet je zeker 7 Card Stud proberen. Bij deze game draait het erom de beste combinatie van 5-kaarten uit 7-kaarten in de hand te maken. Het basisprincipe van 7 Card Stud is om alle gedeelde kaarten te onthouden en je volledig bewust te zijn van je starthandpotentieel. Ondanks het feit dat 7 Card Stud in veel opzichten op dezelfde manier wordt gespeeld als veel van de klassieke pokerspellen vanwege de gelijkenis van de winnende combinaties, hoewel het een reeks differentiële eigenaardigheden heeft die de moeite waard zijn om aandacht aan te schenken.

Inzet

Een van de belangrijkste verschillen van 7 Card Stud is dat hier geen blinds worden gebruikt om de gokronde of het hele spel te starten. Hier moeten alle spelers weddenschappen in hetzelfde bedrag plaatsen, afhankelijk van de ingestelde tafellimieten.

Elke speler moet een gedwongen weddenschap plaatsen die ook Ante wordt genoemd. Het volume van dit soort verplichte inzet hangt af van de tabellimieten, varieert meestal van 10-25% van de minimaal vereiste inzet. Bij de meest voorkomende gelegenheden wordt de 7 Card Stud gespeeld met de limieten voor vaste inzetten.

Starthand

Het belangrijkste hier is om geduldig te blijven, want die echt sterke starthanden, die de onmiddellijke winst garanderen, kunnen vrij zeldzaam voorkomen. Dat is waarom je, voordat je je kaarten direct na de flop foldt, een nauw onderzoek moet doen en de diepe analyse van alle potentiële varianten met je gedeelde kaarten moet uitvoeren.

De strategie

Zoals je oefeningen met elke andere vorm van pokergames je kunnen laten zien, is er niets efficiënter en zinvoller dan daadwerkelijk oefenen en een diep bewuste benadering. Dat is waarom we niet hier zijn om stil te staan ​​bij het conventionele of algemeen geaccepteerde speciale magisch systeem dat je zal helpen bij het winnen. Hier moet je je realiseren dat het resultaat van het spel en je persoonlijke succes alleen afhangen van je vermogen om je tegenstander te lezen. We zullen dit probleem de laatste tijd in meer detail bespreken.

De hoofdregels

In tegenstelling tot de meeste pokerspellen, zul je hier geen gemeenschappelijke kaarten tegenkomen. Elke speler krijgt hier 7-kaarten in zijn geheel. Alle spelers die de finaleronde hebben weten te behalen, moeten de beste combinatie van 5-kaarten uit 7-kaarten in de hand maken. Zoals gewoonlijk wordt dit spel gespeeld met behulp van een standaard 52-kaartspel. Het aantal kaarten bepaalt namelijk het aantal mensen dat in een enkele spelsessie kan spelen. Het aantal spelers in Seven Card Stud varieert van twee tot maximaal acht. En laten we nu het hele spelproces in de juiste volgorde bekijken. In tegenstelling tot Texas Hold'em en Omaha poker wordt seven-card stud alleen gespeeld met inzetlimieten. In Seven-card stud vind je geen Pot Limit of No Limit-types van het spel. In het huidige artikel beschouwen we het volgende voorbeeld: 7-Card Stud met vaste limiet 10 \ 20.

Het spel begint

Voordat de dealer de eerste kaarten deelt met de spelers die van links naar rechts de tafel beginnen, moet elke speler een verplichte inzet doen, die ook de Ante wordt genoemd. Het bedrag van de ante is meestal ongeveer 1 \ 5 van de minimale tafellimiet. Ante speelt hier dezelfde rol als Blinds in het traditionele Texas Hold'em - het is geplaatst om de pot te vullen.

Third Street

Dus de eerste deal is het volgende: alle spelers krijgen twee downcards. Zodra de dealer twee kaarten heeft gedeeld voor elke speler, deelt hij nog een kaart, maar deze keer met de beeldzijde naar boven. Alle kaarten die open worden gedeeld, moeten op tafel blijven. Dus nu heeft elke speler één open en drie gesloten kaarten. De eerste gokronde wordt "Third Street" genoemd en deze moet worden gestart met de speler die de hoogste kaart voor rang en reeks toont.

Pakken worden gerangschikt van de hoogste tot de: schoppen, harten, ruiten en klaveren.

De speler met de laagste kaart die wordt getoond, moet een geforceerde weddenschap doen die bekend staat als de "bring in" -weddenschap. Deze weddenschap wordt meestal bepaald door de tabel. Naar ons voorbeeld, met 10 \ 20-limieten, is hier de Ante gelijk aan 2. Nadat de bring-in-weddenschap is gemaakt door de volgende speler direct links van de speler die de bring-in-weddenschap doet en de mogelijkheid heeft om te folden, te callen of de weddenschap te verhogen zoals gewoonlijk. De hoeveelheid raise in de eerste ronde van het spel mag 10 (de onderlimiet van de tabel) niet overschrijden. Elke ronde staat slechts één weddenschap van elke speler toe en drie verhoogt, bijgevolg is de maximumweddenschap in dit specifieke geval 40.

Fourth Street

Nadat alle spelers hun weddenschappen hebben gedaan, deelt de dealer nog een open kaart met de traditionele naam "Fourth Street". Op de gedeelde kaarten begint een andere inzetronde met de speler die de hoogste hand toont. De hoeveelheid raise in de eerste ronde van het spel mag 10 (de onderlimiet van de tabel) niet overschrijden. Een speler die een paar laat zien mag 20 inzetten (de hoogste tafellimiet). Hierna moeten alle spelers vanaf de linkerkant van de speler die de beste kaarten laat zien, hun beslissingen nemen.

Fifth Street

Na de tweede inzetronde wordt de volgende kaart die verschijnt ook open en wordt "Fifth Street" genoemd. Dus tot nu toe heeft elke speler 5-kaarten in totaal: 3 open kaarten en 2-kaartjes. Het bedrag van de eerste weddenschap in deze ronde is 20. De volgende inzetronde begint opnieuw met de speler die de hoogste hand toont.

Sixth Street

Dus de derde inzetronde is voorbij en de dealer deelt de laatste open kaart uit aan elke speler en deze ronde wordt de "Sixth Street" genoemd. Opnieuw begint de inzetronde met de speler die de hoogste zichtbare kaarten toont en het volume van de weddenschappen overschrijdt in overeenstemming met de hoge limiet.

Seventh Street

En na de inzetronde deelt de dealer de laatste kaart uit aan elke speler en deze kaart wordt open gedeeld. In de pokercommunity wordt de laatste kaart in de Seven Card Stud vaak "down and dirty" genoemd. Deze kaart wordt gevolgd door de laatste inzetronde en het vereiste bedrag van de inzet is stabiel.

De Showdown

Nu gebruikt elke speler vijf van zijn zeven kaarten om zijn laatste hand te vormen. Bij het beslissen welke combinatie beter is, onthullen alle spelers hun kaarten en de beste van deze kaartcombinaties wint de pot.

Razz

Razz is een variant van 7 Card Stud, waarbij de beste lage hand de pot wint. Het spel kan gespeeld worden door twee tot acht spelers. Het wordt gespeeld met een kaartspel van 52 dat geen jokers bevat. Elke speler krijgt in totaal zeven kaarten, maar alleen de beste hand met de laagste vijf kaarten wordt gebruikt om de winnaar te bepalen. In tegenstelling tot 7 Card Stud Hi / Lo is er in Razz geen 'acht of beter' vereiste om de pot te trekken.

Onthoud dat (in tegenstelling tot Seven Card Stud Hi / Lo en Omaha Hi / Lo), er geen 'kwalificatie' is, de beste lage hand wint de hele pot.

32 Card-Draw

Deze game is bijzonder spannend omdat alle lagere kaarten van 2 naar 6 van het kaartspel worden verwijderd, dus je krijgt veel hoge kaarten en het is gemakkelijker om drie dezelfde of een volledige huis te krijgen. Houd dat in gedachten wanneer je aan het spelen bent - je hand kan geweldig zijn, maar dat geldt ook voor de handen van je tegenstanders!

 • Deze game wordt gespeeld met 2 naar 5-spelers.
 • 3-jaloezieën - klein, groot en ouder wanneer meer dan 3-spelers (2-3-spelers teruggaan naar alleen kleine en grote blinds).
 • Bij het uitwisselen van kaarten begint de eerste speler na de dealer (zoals bij het trekken van de 5-kaart), maar in de tweede ronde begint de actie na de blindheid (niet na de dealer). In een heads-up situatie (alleen 2-spelers) begint de actie met de kleine blind.
 • Speler kan maximaal 4-kaarten verwijderen.
 • De tijdslimiet voor verhogen is 10 seconden, waarna je alleen kunt checken, bellen of folden.
 • Gestript deck: kaarten met rang 2-6 worden verwijderd, ongeacht het aantal spelers in het spel.
 • Azen kunnen hoog of laag spelen, dus je zou een straat kunnen hebben van A-7-8-9-10 of 10-JQKA.
 • Met de functie Parole kunnen spelers de pot splitsen (alleen 2nd-inzetronde).
 • Stropdassen kunnen per pak worden gebroken.
 • Handrangschikkingen zijn anders in 32-Card Draw Poker.

Badugi

Een relatief nieuwe variant van poker, die de functies van poker combineert Texas Hold'em, Draw Poker en Razz.

Elke speler krijgt vier kaarten en de laagste hand wint - vier kaarten van verschillende rang en soort. Het spel kan maximaal zes spelers worden gespeeld en wordt gespeeld met het 52-kaartspel. Aas is altijd de lage kaart.

Het begin van de deal is vergelijkbaar met Texas Hold'em - twee spelers aan de linkerzijde van de dealer plaatsen een kleine en een grote blind. Daarna krijgen spelers vier kaarten en een speler links van de big blind begint een eerste gokronde.

Het spel omvat vier inzetrondes. Tijdens elk van de drie rondes kunnen spelers nul tot vier kaarten uit hun handen ruilen. Nadat de vierde inzetronde is afgelopen, de resterende spelers onthullen hun kaarten met de klok mee rond de tafel. De speler met de beste hand wint de pot.

Handwaarden (aflopend)

 • Badugi is de hand met vier kaarten van verschillende rang en soort, waarvan 4-3-2- de beste isА.
 • Hand met drie kaarten - is gemaakt van drie ongepaarde kaarten van verschillende kleuren.
 • Hand met twee kaarten - heeft twee ongepaarde kaarten van verschillende kleuren.
 • Hand met één kaart - de lage kaart wint.

De slechtste hand in Badugi is КККК.

Texas 6 +

Iedereen is gehyped over deze nieuwe game die aankwam bij de Macau-tafels waar Ivey en Dwan spelen, genaamd Six Plus Hold'em. Op het eerste gezicht lijkt het een heel spannend en aantrekkelijk spel voor nieuwe spelers! Dit is misschien net de nieuwe Chris Moneymaker in termen van het aantrekken van de leuke spelers om online te spelen, en het goede is, als je weet hoe Texas Hold'em goed te spelen, zul je een gemakkelijke overgang hebben naar deze nieuwe spelmodus.

Het belangrijkste verschil van Texas 6 Plus is het aantal kaarten (36 in plaats van 52) en de sterkte van combinaties:

Texas 6 + kan met slechts twee spelers worden gespeeld, tot een maximum van tien spelers. Het wordt gespeeld met 36-kaartspel (van 6 naar Aas) zonder joker. Elke speler krijgt twee kaarten met de beeldzijde omlaag. Deze kaarten staan ​​bekend als hole cards. Vervolgens deelt de dealer vijf gemeenschappelijke kaarten open uit. Spelers kunnen elke vijf kaarten gebruiken om de combinatie te vormen. De beste combinatie van vijf kaarten wint de pot.

Nu afspelenhttps://pokerdom.com/

Bonussen voor casinocoupons

Totaal: 4

Gemaakt:

Coupon Casino Bonus Code

Gemaakt:

Coupon Casino Bonus Code

Gemaakt:

Coupon Casino Bonus Code

Gemaakt:

Coupon Casino Bonus Code

Onbetrouwbare bonussen

Totaal: 0

Sorry, geen casinobonus gevonden